M o n a e n g a n . b l o g g . n o -
Hjem Add

0

Da har vi ankommet hytta, og jeg sitter alene i hytta og nyter stillheten mens barna sover. Karene er ute og graver, for ja, det blir faktisk strøm på hytta (og det skulle jeg ALDRI ha..). Likevel tror jeg nok det blir mye enklere i og med at vi er her så mye, også slipper vi å kjøre agregat når vi skal lade og støvsuge feks. Så det blir deilig.

Her er lysene tent, og det er bare kos. Himmelen ute er helt nydelig nå. Nydelig høstvær vi har fortiden, også så varmt.

Tar sjangsen på en slurk brus i kveld, selv om lillesøster ikke tåler det..

Følg meg gjerne på Instagram: enganmona

God fredagskveld 💗🌸

 • 0

  Om iGlow funker? Om jeg var skeptisk? Ja og ja. Og resultatet er perfekt og jeg er superfornøyd, og plutselig har jeg lange vipper - jeg som ikke har hatt vipper!

  Og med dette ønsker jeg alle en fin fredag og super helg! Her er det sol!

 • 0

  Ser nå jeg har vært sløv og ikke publisert noe denne uka, selv om det ikke har vært travelt, har uka gått sykt fort. Føler jeg har tilbringt hele uka foran vaskemaskinen, og i mellom har husarbeid ingen ende. Nå skal det sies at huset er fortsatt bomba, og skittentøyskurven fortsatt full. Herlig start på helgen.

  På tirsdag besøkte jeg søskenbarnet mitt og hennes to barn. Barna lekte seg godt, og det er alltid trivelig å treffes selv om det er altfor sjeldent.

  Ellers har vi vært bare hjemme denne uken. Mari har vært i barnehagen to dager. I går var andre gangen på filiokus. Hun begynte å bli syk i går, så vurderte frem og tilbake om vi skulle vært hjemme eller ikke. Jeg skjønte da vi kom på kulturskolen at vi skulle holdt oss hjemme. Så i dag har hun vært hjemme med litt feber og den stygge tørrhosten. Har jo ventet på sykdom lenge nå - hun har faktisk vært frisk siden januar *bank i bordet*. Så denne helgen går nok ut på å bli frisk igjen, så derfor legges alle planer til sides.

  💛 Ønsker dere en god helg 💛

 • 0

  God lørdagskveld! I dag har vi og halve familien tilbringt dagen på bilcross i masse regn og bromming. Hører vel bromming i ørene i natt tenker jeg.

  Minste barnet sov hele tiden, og største barnet + tantebarn stor koste seg, så selv om mor kunne vært foruten alt regnet og støyet, blir jeg veldig fornøyd når barna er det. Da spiller det ingen rolle hvilket vær det er.

  Resten av lørdagskvelden var bare rolig. Mari har overnattingsbesøk. Hun ville ikke sove med engang, så blir nok en stund til neste gang. Hehe! Men kjenner minnene fra overnattinger i barndommen strømmer på når man hører hvisking, snakking og fliring fra soverommet.

  God lørdagskveld 💛

 • 0

  Å ha små barn kan være en utfordring til tider syns jeg, spesielt når man har en fra før. Storesøster har vært en god start på foreldrelivet for oss. Hun har vært så snill og enkel, selv om hun selvfølgelig kan være skikkelig sta. Leggetiden har vært stort sett en glede fra dag en, og jeg husker godt hun sov godt på dagtid også som baby. Men.... Lillesøster er en helt annen baby har jeg funnet ut. Hun er så fornøyd, men sove? Det vil vi ikke! Det er helt sikkert noe som plager henne, men jeg vil virkelig si der er en utfordring hva, og en utfordring å få henne i søvn, jeg tester ut mye forskjellig for å få henne mer rolig, og det er enkelte dager som er bedre - heldigvis <3 Ikke misforstå meg, hun er en blid og mesteparten av tiden en fornøyd baby, og jeg har ingenting å klage på, men i kveld sovnet hun på første forsøk, og helt ærlig, er det helt nydelig! Hihi!

  🌟 Ønsker alle en nydelig fredag, og ikke minst helg 🌟

 • 3

  En sliten pike, med litt lort i fjeset. Fletter på halv tolv, og et lite smil om munnen - det er da du vet dagen i barnehagen har vært vellykket. I dag var den ekstra bra, for hun hadde vært på tur, og der hadde hun fått plukket sine egne poteter. Hun er helt bestemt på at disse skal hun koke inn til mormora en dag, og deretter spise begge to. Hehe. Gøy å se meningene til disse små. Min er så veslevoksen til tider også, og det blir mye gullkorn om dagene.

  I morgen venter nok en ny og spennende dag. Det er klart for første dag på kulturskolen. Mor og Mari er spent begge to. Mari gleder seg vel mest, mens mor er spent på opplegget og om det faller i smak selvfølgelig. Tror nok ikke hun er så veldig kresen, og det skal lite til for å få henne fornøyd, og mulig hun blir mest sjenert også om det ikke er med flere kjente barn.

  Vel, nå holder minste jenta på å våkne, så blir ikke helt natta enda på denne mammaen.. Ønsker dere en god natt <3

 • 0

  Jeg tror min kjære samboer kan bli litt sprø av min impulsive side av og til. Heldigvis er han også litt impulsiv kan være, men jeg er muligens hakket værre. Får jeg noen nye ideer skal de helst gjennomføres med engang.

  🌟🌟🌟🌟

  I dag ble det sofaen som fikk svi. Har egentlig vært veldig trist og lei sofaen vår som har vært ødelagt en stund. Ødelagte glidlåser og dårlig løsning gjør meg litt deprimert. Så da ble det "ny" sofa. Kastet ut den gamle med god hjelp fra lillebror og mamma. Så var det bare å brette opp ermene når samboeren kom hjem fra jobb ca 20.30. *fliretegn*. Men heldigvis ble han fornøyd denne gangen. Og jeg også selvfølgelig.

  Har du vært litt impulsiv i det siste?

 • 0

  Nå er det like før jeg slukner, jeg er trett, sliten og er rimelig klar for litt påfyll av energi før en ny dag.

  På fredag dro jeg og barna til Nerskogen på hytta til mamma og pappa. Emil kom etter på ettermiddagen, mens mamma og pappa kom etter på lørdag. Været har vært nydelig, så det ble en liten rusletur på lørdag, og litt lengre tur på søndag. Naturen på Nerskogen er som sagt nydelig.

  Fortiden nå er det virkelig hektisk å være tobarnsmor. Jeg har så vidt landet etter ferie og barndåp, og nå er det så mye å gjøre på to-do listen min at jeg blir rett og slett stressa. Stygt å si det, men i dag var det godt at storesøster var i barnehagen. Er det lov å si det? Uansett, har ryddet haugevis av klær i dag - bare det. Så gikk jeg for å hente storesøster (det ble 8 km). Hun gikk nesten hele veien hjem, helt til morfaren kjørte tilfeldigvis forbi. Lillesøster ble også utolmodig på tur hjem, såå... Det var også en ting jeg skulle gjøre før jeg dro i veg på turen, og det var å spise mat - tror dere jeg husket det? Det kom jeg på da jeg var et stykke på vegen. Og når jeg kom hjem hang lillesøster en time på puppen og storesøster stakk av til mormora, og spiste middag der. Så vi kan enkelt si at jeg glemte å spise mat i dag. Spiste en brødskive rundt kl 11.00, og en kl 19.00. Dro på trening, og spiste 3 brødskiver etter det. Så i morgen er planen å ta litt mer vare på meg selv, som fort blir nedprioritert når man har små barn. <3<3

 • 0

  God fredagskveld! I skrivende stund nyter jeg stillheten mens alle de andre sover. I natt sover alle fire på samme rom på mamma og pappas hytte. Glad det ikke er sånn hver dag, men det er litt sjarm med det av og til - syns jeg.

  Jeg tror jeg er forelsket i barn som sover, for det er jo så søtt. Kan ligge å beundre de i timesvis. Storesøster har jeg ikke muligheten til å gjøre det med så ofte, så benyttet anledningen til ett søtt bilde.

  I går var det en hektisk dag. Mannen jobbet overtid, og det var varmt, og med to slitne barn i varmen må jeg si det ikke er så fin stemning før leggetid. Da har begge hver sine behov samtidig. 3 åringen er sulten, må bade, må tisse, må ditt og datt, og maser rett og slett hull i hode på meg (neida), og babyen skriker og skriker for hun er sulten, og ingenting er bra nok annet enn å vugge, så da er det multitasking. 3 åringen bader, og jeg vugger og lager flaske samtidig. Da er det hett i toppen til mor...

  Så du vet du er trøtt og sliten når du er i ferd med å legge lillesøster i senga til storesøster 😂

  Men selv om det er litt utfordringer av og til i hverdagen, har jeg ikke ville vært foruten. Så mye mening det gir, og så mye glede. De betyr jo alt for oss 💕

  God helg!

 • 0

  God morgen! Nå ser det ut som vi skal få noen dager med sol her i Trøndelag, og det er jo ikke vi så bortskjemte med, så denne dagen skal nytes. Mari er hjemme i dag og i morgen på grunn av planleggingsdag i barnehagen, så jeg er glad det er godt vær, hvis ikke blir hun så rastløs.

  Senere i dag skal jeg og Emma på barseltreff. Jeg er spent på hvordan det er og hvem som er i gruppa. Jeg hadde ikke noe barselgruppe med Mari, så håper dette er en fin ting å være med på.

  I går luftet jeg sykkelen min en tur. Har ikke trent på lenge, så det gjorde godt, tenkte jeg skulle bli stiv i dag, men selv om jeg brukte ekstra pute på setet er det rompa som har fått mest svi for turen. Hehe. Tenkte å sykle en tur i kveld også, men ikke så langt.

  Ønsker dere alle en kjempefin torsdag! Det er vel ikke bare jeg som har godvær? 🌞

 • 0

  God morgen! Bare så det er sagt, så er jeg veldig impulsiv, og ser ofte ikke mørkt på noe. På mandag var det trist vær, mannen skulle jobbe overtid, og det var nok engang en kjedelig ettermiddag med meg og barna. Så på tur hjem fra barnehagen bestemte jeg meg for å dra en svipptur på Nerskogen, hytta til mamma og pappa. Mari skrek av glede selvfølgelig, selv hvor sliten hun var. Hehe. Så jeg pakket bagen og dro i vei. Mari sovnet fort på tur oppover, så det var virkelig en fornøyelse å kjøre bil i og med at begge barna sov.

  I går dro vi ned i rett tid, men enda vi dro spiste vi deilig frokost, og sola kom smygende frem og vi fikk gått oss en tur. Naturen på Nerskogen er virkelig balsam for sjela. 💛

  Mari fikk hilse på min tantes kopplam.

  Ser ut som sola kommer frem i dag også, så været skal nytes, for du vet Trøndelag - Norge generelt, plutselig er det over 🌞🌬

 • 0

  ...hoppende på meg. Etter en delvis søvnløs natt og lang dag i går er Mari i barnehagen, mens jeg og Emma har vært på butikken og har store planer om å ta resten av dagen bare med ro. Mannen jobber overtid, så da blir det en enkel middag i dag tenker jeg.

  Dagen i går var vellykket fra start til slutt. Emma sov gjennom hele selskapet, bare så vidt vi fikk tatt bilder også. Til og med kjolen som matcher storesøster sin har lappen på enda.. Hehe!

  Snapchat filter 💖

  Bilder fra den fine dagen kommer senere! Veldig fornøyd med alle gavene, trenger ikke å bytte noe denne gangen. Gjestene virket også fornøyd, maten var god og det ble igjen mye kake - så da er jeg fornøyd!

  Ønsker dere en fin mandag og ny uke! Ny uke, nye muligheter 💐

 • 2

  God natt - Det er vel sikkert ingen som er oppe på dette tidspunktet på en lørdagsnatt...? Vel, jeg er... Emma har nettopp sovnet godt inntil meg etter nattens måltid, mens hun aner ingen fred og fare for morgendagen, og den stressa moren føler seg langt mindre stressa enn tidligere, og mener nesten alt er klart, men likevel er det ikke lenge til hun skal opp å gjøre seg selv klar til resten av husstanden står opp.

  Ble faktisk fornøyd med bordpynten, enkelt og greit, og god plass til brus og flatbrød. Flere bilder av detaljer kommer senere.

  Søndagens hovedperson som blir bare sterkere og sterkere i ryggen. Også er hun bare så blid om dagen. Stopper liksom opp midt i et måltid for å vise hvor fornøyd hun er, hehe..

  Ønsker alle sammen en fin søndag! Vi satser på god stemning og selvfølgelig god vær!

 • 0

  I dag er Mari i barnehagen, og da var planen å rydde unna litt klær på loftet og finne frem antrekk til alle store og små i familien. Kjole ble kjøpt til jentene på torsdag, og dressen til Emil ble også prøvd da, og jeg tenkte ikke på å prøve noe av det jeg har, for jeg har jo så mye klær. Men nå viser det seg at både store og små har vokst i ferien, og jeg har faktisk ikke noe å ha på meg i barndåpen, så jeg fikk litt panikk med det samme, men heldigvis har mamma klæsskapet fult, og jeg må ta en titt der i kveld. Men en ting er sikkert, dette gir meg enda mer motivasjon til å trene. Slik som det er nå er jeg ikke komfortabel med.

  Ønsker dere en fin tirsdag 🌼

 • 0

  Oi, plutselig er helgen over, og den har gått så fort, selv om jeg hadde en søndagsfølelse på fredag..

  I går var vi på bursdag til tantebarnet mitt, og i dag var vi i bursdag til fadderbarnet mitt. Så det har vært mye hyggelig selskap, slitne barn og masse gode kaker. Tenkte og avslutte dagen her med sykkeltur, men da det kom regn og samboer ikke kom hjem før nå, må jeg nok utsette den turen.

  Nå skal jeg slappe av resten av kvelden, også kommer det nok ei hektisk uke frem til barndåpen. Det meste er klart, men det er igjen litt småtteri som må gjøres klart enda, samt noe handling. Mari gleder seg masse til barndåp, for da blir det kaker, også skal hun ha på samme kjole som lillesøster. Det er veldig viktig. Stolt storesøster 😍

  <3 Ha en fin søndagskveld

 • 0

  God fredagskveld! I dag pakket vi sekken, hadde på oss turklær og dro på tur. Dagens mål var Grønlivollen, ca 45 min gåtur med små barneføtter med på turen, og hvor 30 min av turen var nesten bare bratt bakke, og det klarte vi med glans. Utrolig stolt over Mari på tur til målet. Og lille Emma sov gjennom hele turen i bæreselen.

  Det var mange oppdagelser på turen. Blant annet masse markjordbær, blåbær overalt og noen få multer. Vi oppdaget også en frosk.

  Ikke noe enkel oppgave å ta bilde av en spretten og liten frosk.

  Da vi kom frem til Grønlivollen var det full snekkering. Det er svigermor og mannen som holder på å pusse opp, og resultatet ser ut til å bli veldig bra. Timene gikk fort, og vi fikk servert kjempegod sodd, og alle fire storkoste seg.

  På slutten av dagen ble Mari fort sliten, og vi var spente på hjemturen, heldigvis mye nedover. Det tok ikke lang tid før hun ble klar, men da vi fristet med is når vi kom frem gikk fotene raskere, og før vi visste ordet av det var vi fremme. Hun var såå stolt selv, og helt i ekstase over alt hun hadde opplevd i dag. Utrolig hvor lite som skal til for at de blir fornøyde også. Hun avsluttet det hele med å si at hun skulle helt klart gå til Grønlivollen igjen, og mammaen er som sagt veldig stolt. Det gir masse motivasjon for en ny tur - og forhåpentligvis bedre form for mor også.

 • 0

  God kveld! Nå er jeg kommet i seng, og tenker på hvor mye jeg har fått gjort i dag, men også hvor mye som må gjøres. Jepp, stressa mor før barndåp, og masse klesvask etter nesten 5 uker ferie. Prøver så godt jeg kan og beholde roen.

  Tidligere har jeg hatt et veldig avslappet forhold til kosthold og trening, og spesielt kroppen. Har trent kun håndball stort sett, og spist hva jeg har hatt lyst på når som helst uten noen konsekvenser. Men nå begynner det å gå i andre retninger, og jeg har ikke fått trent på godt over et halvt år, og føler meg ikke lenger vel i klærne, da er det bare en ting å gjøre. Planen var å starte på trening like etter fødselen, men jeg var så flink å skadet foten min rett før 4 ukers kontroll, så der røyk den planen. Vel, i dag tok jeg tak i mellom stresset og dro på en liten trimtur med påfølgende styrke, og det gjorde så godt kjenner jeg på nå. Nå er det bare og fortsette, for nå har jeg ett mål, og det er å føle meg vel igjen.

  God natt 💤

 • 0

  Jeg er bare sååå glad i disse to. Søskenkjærlighet. Virkelig gøy når lille begynner å smile til storesøster, og beveger hodet etter. Etterhvert er det vel kun storesøster som er bra nok 💖

  I dag er vår siste dag i paradiset for en liten stund. Nå drar vi nok ikke tilbake på hytta før etter barndåpen. Og heldigvis avsluttes dagen med nydelig vær. Akkurat hva vi trenger. I skrivende stund er Mari og Emil på fisketur, Emma sover, og jeg nyter stillheten og solen.

  Dagens glimt på snapchat. Hoho. Bare elsker filtrene og alle rare tingene som kommer.

  Ønsker alle en solrik dag 🌞

 • 0

  God morgen! Nå går det virkelig fort til den store dagen, og mor har begynt å bli stressa. Jepp, det er bare snakk om dåpsdagen til Emma. Jeg er en liten kontrollfrik, og alt skal være i orden og sånn, hvis ikke blir det bare kaos i hodet mitt. Heldigvis er planleggingen godt i gang, så det lover godt.

  I dag skal vi ha dåpssamtale med presten. Er spent på hvor mange som skal døpes denne dagen.

  I går fikk jeg gjort mye på hytta og faktisk, så nå kan vi slappe litt av de siste dagene vi er her. Mari og Emil var på fisketur, og selv om det hun ikke forstår det helt, tror jeg nok det var gøy likevel.

  Ha en strålende tirsdag! 💖

 • 0

  Nok engang må jeg bare få si hvor fort dagene går. Jeg skulle gjøre SÅÅ mye i dag, men... Alltid ett men.

  Vi måtte dra fra morgenen av å hente Mari da hun plutselig fikk hjemlengsel da hun skulle legge seg. Aldri vært noe problem at hun skal overnatte hos andre tidligere, så litt underlig at det skal komme nå. Det jeg lurer litt på er om vi burde la henne overnatte mer borte, eller la være for en periode? Vi er jo ikke avhengig av barnevakt, da jeg må være hjemme likevel. Noen som har noe erfaring med dette? Hun er forresten 3,5 år.

  Legger til noen bilder som har blitt sendt fra snapchat. Her sendes det flere bilder for dagen. Hoho.

  💖 Ønsker dere en fin søndagskveld. Noen er kanskje ferdig med ferien også?

 • 0

  Mari skal være til tanta og onkelen sin til i morgen, og det merkes at det er roligere her på hytta. Tenkte å få gjort tusen ting, men har kun ryddet litt på stua og vasket soverommet til Mari. Neste som står for tur er Emmas soverom. Vi holder også på å pusser opp badet, så litt ekstra rot og kaos er det. Gleder meg til det blir ferdig. Men, akkurat nå ligger jeg å tar i mot sjarmerende smil fra en baby som ikke vil sove - og da får gjøremål bare vente.

  💛 Mine søte små fra tidligere en dag 💛

  Ha en flott dag videre!

 • 2

  Lillesøster Emma!

  🌸🌸🌸

  Etter to års pause fra denne bloggen, gjør jeg nå ett nytt forsøk da jeg plutselig bloggen.. Nå vet jeg ikke hvor mange som faktisk ser dette, men kan se på det som min dagbok.

  I skrivende stund har jeg faktisk lagt meg i og med at Emma er litt urolig. Ligger å tenker på hvor fin sommeren har vært. Kan ikke huske sist temperaturen har vært så høy over lengre tid, også om det regner ute. Barna løper i støvlene i våte blomsterenger her på hytta, og noen sølepytter her og der, og det minner meg så mye om min barndom, og det er akkurat slik sommeren skal være. Planen i dag var å tusle litt inne i hytta, men gikk fort ut da solen dukket plutselig opp, og fant ut at denne dagen skulle nytes.

  Tegnet litt i dag med storesøster Mari, og tantebarnet Torgeir. Glemte hvor gøy det faktisk er å tegne, selv om jeg kanskje var flinkere før.. Hihi..

  🌟 Ønsker dere en god kveld, og god natt!

 • 0

  Det å være hjemmeværende mor er noe av det mest fantastiske jeg har vært, og jeg gleder meg til jeg blir det igjen, en dag. Nå har jeg kun ett barn, så skal ikke uttale meg om å ha flere. Ja, det kan være hektiske dager til tider, men mest veldig hyggelige dager. Da jeg hadde permisjon gjorde jeg alt av husarbeid, og mange av dagene var middagen servert når min kjære kom hjem fra jobb.

  Vi to har vel alltid hatt en diskusjon om hvem som har den mest krevende jobben, og vi blir vel aldri enig. Nå tenker jeg da på ordinær jobb, ikke hjemmeværende mor/far.  Det har kommet mange historier i media om menn som er misunnelige på mødrene som går hjemme med barna, og de har forsøkt å gjøre det selv. Og de får seg litt av et sjokk, vil jeg si. Veldig gøy å se at så mange innrømmer at det er strevsomt å være hjemmeværende far, for da må jeg bare si en ting; Da er ikke den opprinnelige jobben menn har SÅ veldig krevende...

  Amen!

 • 6

  Wow

  Wow! - Blir litt stum her jeg sitter, og har vel kanskje ikke helt innsett det selv heller, at absolutt alle mine innlegg på bloggen er slettet. Vurderte frem og tilbake om jeg skulle slette bloggen, og opprette en ny også - men der går grensen. Ja, nå får v i se hvor flink jeg blir til å oppdatere fremover, da. Ønsk meg lykke til :-)
 • Mona

  Stolt tobarnsmor til jentene mine Mari og Emma, og hatt over 7 fantastiske år med min samboer Emil. Hverdagsglimt, smil, frustrasjon og mye annet vil du finne her + litt ting jeg lager og tusler med.

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde